Objevte kouzlo španělské kuchyně
Nemálo lidí miluje specialitu, kterou je Andaluský salát. Může si jej udělat úplně každý. Recept je velice snadný a zvládne jej i malé dítě. Člověk si tak vytvoří výbornou specialitu, která bude zdravá a nesmírně chutná zároveň. K Andaluskému salátu bude člověk potřebovat hlavně olivový olej, rajčata, salátovou okurku, cibuli, česnek, sůl, cukr a vodu. Samotná příprava je snadná, rajčata i okurky nakrájíme na kousky a zalijeme zálivkou. Tu vyrobíme z česneku, soli, oleje, octu, vody a cukru. Musíme zálivku velice dobře promíchat, aby se všechno krásně spojilo a utvořilo dokonalou hmotu. Andaluský salát je velice chutným pokrmem, který se dá podávat k různým pokrmům jako příloha. Velice se hodí k přírodně udělanému kuřecímu plátku s bylinkami.
Pokud byste si chtěli recept na salát nějakým způsobem ozvláštnit, určitě si do něj přidejte nějaké kvalitní olivy. Hodí se jak černé, tak zelené nebo jejich kombinace. Andaluský salát je vhodný i pro lidi, kteří chtějí nějaké to kilo zhubnout a mají chuť na něco opravdu dobrého a zvláštního. Tento pokrm se podává i v těch nejlepších restauracích a je považován za opravdovou delikatesu. Samotný salát může být velice chutnou přílohou nebo také hlavním chodem. Je připravován vždy z kvalitních a čerstvých surovin, zejména zeleniny. Lidé si ho mohou doplnit upraveným nebo také syrovým masem, různým kořením i sýrem. Jako doplněk k salátu, pokud je servírován jako hlavní jídlo, se velice hodí nějaký dobrá bageta či jiný druh pečiva.
K Andaluskému salátu se velice dobře hodí zejména španělská vína. Ty, stejně jako zelenina v salátu napomáhají metabolismu a pomáhají jídlu procházet zažívacím traktem. Saláty všeobecně, by měly být nezbytnou součástí jídelníčku každého z nás. Nejen lidé, co chtějí hubnout, by měli konzumovat rozumné množství zeleniny. Ta totiž obsahuje antioxidanty, vlákninu a spoustu různých vitamínů. Vyzkoušejte tedy i vy výborný Andaluský salát, jehož konzumace pro vás bude zážitkem na celý život.
12. 04. 2012