Objevte kouzlo španělské kuchyně
Vrátili se domů z dovolené ve Španělsku a stýská se Vám po paelle? Nesmutněte, díky online španělským receptům si můžete tento lahodný pokrm připravit také doma ve Vaší kuchyni. Paella bývá občas označována za luxusní verzi rizota. Paella díky své chuti očaruje každého turistu.
K paelle patří neodmyslitelně také dobré víno, které dokresluje nevšední atmosféru při tomto gurmánském zážitku. Ačkoliv se mnoho turistů domnívá, že paella je národní pokrm Španělů, opak je pravdou. Svůj původ paella nachází ve španělském městě Valencie. Různé varianty paelly dnes můžete ochutnat po celém Španělsku, neboť podobně jako u rizota existuje spousta receptů s různými ingrediencemi. V paelle se však velmi často na rozdíl od rizota objevují ingredience jako plody moře, zelenina a koření. K přípravě paelly je potřebí speciální nízké rovné pánve, které se přezdívá paellera. Dále k přípravě klasické valencijské paelly budete potřebovat rýži, pravý šafrán, kuřecí a králičí maso, rajčata, bílé fazole, snítka rozmarýnu a zavařené červené fazole. Na španělských receptech online objevíte však také mnohé další zajímavé recepty. Inspiraci můžete hledat na této webové adrese www.spanelskerecepty.cz.
Najdete zde recepty na lahodné pokrmy ze všech sedmnácti španělských regionů. Připravit si tak můžete například cizrnu se špenátem, houby se sýrovým bešamelem, mandlové kuličky, plněné kalamář či zeleninový salát se sušenou makrelou. U receptů najdete nejen podrobný popis k přípravě daného pokrmu, ale také typ na nápoj.
29. 08. 2016