Menu:

Neodolatelné španělské recepty

Zkoušíte rádi vařit podle receptů, které Vám doporučí Vaši známí? Hledáte inspiraci pro vaření v nejrůznějších kuchařkách či v televizních pořadech? V tom případě se může stát také tato webová adresa http://www.spanelskerecepty.cz/spanelske-recepty/typicka-valencijska-paella/ novou inspirací pro Váš nedělní oběd.

Španělská kuchyně svou neopakovatelnou chutí okouzlí opravdu každého.  Mezi španělské pokrmy, které musíte při návštěvě Španělského království či při návštěvě některých španělských restaurací u nás určitě ochutnat patří rozhodně paella. Mnohdy bývá tento pokrm považován dokonce za národní jídlo Španělů. Pochází však z Valencie a místní lidé ho považují za symbol jejich kuchyně. Místní lidé na něj mohou být po právu pyšní, chutná opravdu skvostně. Jedná se o pokrm vyhotovený z rýže. Na internetu i v nejrůznějších kuchařkách naleznete několik typů, jak paellu připravit. Mezi ingredience, které by neměly v paelle chybět, patří zejména plody moře, zelenina a koření. Připravuje se na speciální nízké rovné pánvi.

Paella na valenciánský způsob je obvykle připravena ze zeleniny, kuřecího, králičího či kachního masa, hlemýžďů, fazolí a koření.  Podrobný recept na typickou valencijskou paellu naleznete také na výše zmíněné webové adrese. Paella je nejen dobrou pochoutkou, ale také je nenáročná na časovou přípravu. Obvyklá doba přípravy je 40 minut. V receptech online najdete i celou řadu jiných španělských receptů. Zkuste ochutnat například některý z jejich jedinečných dezertů či lahodných a lehce stravitelných salátů.

24. 09. 2013