Menu:

Pravá paella

Dopřát si některé z cizích jídel je již jakousi samozřejmostí. Mnozí lidé se snaží inspirovat četnými evropskými i světovými kuchyněmi. Ostatně proč také ne, když si dnes můžeme koupit jakékoli suroviny, které jsou k dostání v supermarketech a menších specializovaných prodejnách. K dispozici jsou suroviny rozdílného charakteru a lze si je vybrat.

Připravit se díky tomu dají i pokrmy, které by jinak dříve třeba z nedostatku potřebných surovin nebylo možné uvařit. Jedním t takovýchto pokrmů je pravá španělská paella. Ta je z pohledu použitých surovin ani a přípravy nijak nenáročná a zvládne ji každý. Důležité je ale zejména to, aby si lidé našli ten pravý recept, který zajistí originalitu provedení paelly. Je samozřejmé, že paellu si mohou zájemci připravit i doma, nicméně její receptura pochopitelně nebude shodná s tou, jež je provozována a praktikována v restauracích. Podobně je tomu ale i s pizzou a jinými cizími pokrmy. U nás se sice uvaří, nicméně nejsou originální.

Pravá paella se vaří samozřejmě z rýže. Její součástí jsou ale především mořské plody. Ty v čerstvé formě u nás asi nenajdeme, a když, tak jen v minimálním množství. Paella recept díky tomu na originál mnohdy nestačí, nicméně i přesto může jít o gastronomický zážitek. Jinak ale pravá paella vyžaduje spoustu zeleniny a dalších ingrediencí, které již ani v tuzemských prodejnách a podmínkách není problém koupit. Uvařit si paellu tedy mohou všichni lidé, kteří mají o toto jídlo zájem. Ideální je podívat se na webové stránky http://www.spanelskerecepty.cz/, kde je dokonce k dispozici i spousta různých vynikajících surovin nejen k přípravě paelly. Skvělá je tradiční vepřová sušená kýta, kterou si zamilovali lidé po celém světě. Takto usušené maso je neskutečně chutné.

19. 01. 2013