Menu:

Olivy nepatří jen do španělské kuchyně, své místo nachází také v té české

Rádi si pochutnáváte v letních parných dnech na lehce stravitelných zeleninových salátech? Možná je rádi připravuje ze zeleniny, která Vám vyrostla na zahrádce. Dochutit je však můžete také specifickou chutí oliv.

Proč jíst olivy?

Existuje hned několik důvodů, proč jíst právě olivy. Oceníte na nich totiž nejen jejich zajímavou chuť, ale také množství vitamínů. Olivy jsou totiž významným zdrojem vitamínů A a E, nenasycených mastných kyselin, antioxidantů, přírodních vláknin a v neposlední řadě minerálů. Obsahují především železo, vápník, draslík a hořčík. Možná jste doposud neměli tušení o tom, že olivy obsahují účinné látky, které napomáhají ke snížení hladiny cholesterolu v krvi, a že společně s antioxidačními účinky tak podstatně omezují riziko vzniku cévních onemocnění a některých druhů rakoviny. Je tedy více než přínosné je zařadit do pravidelného jídelníčku také naší tuzemské kuchyně. Olivy patří do chutné, pestré a vyvážené kuchyně. Všeobecně se rozlišují dva druhy oliv a to olivy zelené a černé. Oba dva druhy oliv pak můžete koupit od společnosti BMC Brno.

Jaké olivy ochutnat ze značky Bassta?

Tato brněnská společnost působí v roce již od roku 1995 a je výhradním zástupcem španělských výrobců potravin na českém i slovenském trhu. V jejím portfoliu objevíte mimo jiné potraviny španělské značky Bassta. Olivy nabízejí na www.bassta.cz v různých velikostech gastro balení oliv. Důkazem precizního balení potravin je balení do sklenic, plechovek a vaků. Kdo si chce pochutnat na skutečné delikatese, neměli by mu určitě uniknout zelené olivy s celou mandlí nebo dokonce zelené olivy plněné paprikovou pastou.

25. 07. 2019